torstai 11. syyskuuta 2014

Kuva-analyysi



Jouluenkelit

Hannes Heikuran kuvassa Jouluenkelit on kolme hahmoa pukeutuneena enkeleiksi. Keskimmäinen ihmisistä on lapsi ja hänen kummalakin puolellaan on aikuinen tasapainottaen kuvaa. Ihmisiä on kuvattu takaapäin heidän kävellessään Helsingin katua pitkin. Enkeleiksi pukeutuneiden kolmen ihmisen taustalla näkyy sumeasti ihmisjoukkoa ja kuvan oikeassa yläreunassa myös sumea ratikan perä. Kuvan geometrinen keskipiste on lapsen pää ja optinen itse lapsi. Kuvassa ei ole käytetty kultaista leikkausta.
Kuva on hieman synkeä johtuen harmaasta ja sateisesta kelistä, joka on ikuistettu kuvaan sekä enkeleiden aiheuttamasta haikeasta tunnelmasta. Enkelit kuitenkin tuovat kuvaan jonkinlaista lohtua ja iloa. Enkeleiksi pukeutuneiden ihmisten valkoiset kaavut korostuvat harmaassa katukuvassa. Lisäksi enkeleitä on korostettu lisää sumentamalla tausta, jotta nämä erottuisivat vielä voimakkaammin.
Pieni lapsi kahden aikuisen välillä tuo herkkyyttä kuvaan. Mielestäni kuva kuvastaa kahta asiaa. Enkelit ikään kuin kuvastavat elämän pieniä iloja ja valoisia asioita arjen keskellä sekä perheen tärkeyttä. Aikuiset kuvassa kulkevat lapsen kanssa tukena ja turvana. Voisin kuvitella aikuisten pukeutuneen enkelipukuun lapsen ilahduttamisen vuoksi.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti